miercuri, 2 iulie 2014

A fost lansat un nou concept de Family Club All Inclusive

In data de 21 iunie 2014 SARIDA a lansat un nou concept de Family Club All Inclusive, un loc unde toata familia - de la mic la mare - gaseste cate o activitate care sa i se potriveasca.


  Sarida Family Club aduce laolalta activitati pentru copii, parinti si bunici intr-o cladire spatioasa si luminoasa, cu deschidere la o curte generoasa, totul intr-o atmosfera primitoare. Aici poate petrece timpul intreaga familie: Before/Afterschool, Scoala de Vara, SuperGradi – alternativa gradinitei, Pregatire scolara suplimentara (meditatii V-VIII), doua Sali de petreceri (2-14 ani), sala de gimnastica si aerobic, zona de relaxare (sauna, jacuzzi si masaj terapeutic), minisalina, fresh bar (bauturi si gustari naturale), ateliere creative si recreative (2 -12 ani), spatiu de joaca in aer liber, WI-FI gratuit si  multe beneficii pentru membri Clubului. Programul Clubului este de luni pana duminica intre 7:30 si 22:00.
SuperGradi-o alternativa moderna a gradinitei

Before&Afterschool - teme fara griji

Balet pentru copii peste 3 anisori

Dans modern cuinfluente din diferite stiluri

Dactilopictura - pictura cu degetelele pentru micutii pana in 3,5 ani

Aikido - autoaparare pentru copii cu varste de la 4 ani

Jocuri de logica si strategie pentru dezvoltarea inteligentei

Petreceri copii cu animator si tematica

Minisalina artificiala pentru un sistem respirator mai sanatos

Scoala de Vara deschisa pe perioada vacantei

Meditatii si pregatire suplimentara pentru clasele 1-Vlll


Mai multe poze, gasiti pe pagina de Facebook Sarida Club.
Filmulet de la lansare: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Jurnal+pentru+Copii/Secvente+emisiune/Club+pentru+toata+familia (incepand cu minutul 12)
Ne mai gasiti pe www.youtube.com: https://www.youtube.com/channel/UCkvtw3bA6T2wC769bOOjZHA






joi, 3 aprilie 2014

NOU! Ateliere de logica si gandire strategica la Sarida Kids Club

Joc de logica si gandire strategica


               Sarida Kids Club implementeaza noile ateliere de logica si gandire strategica.
Atelierul de logica si gandire strategica ofera copiilor cu varsta intre 4 si 14 ani posibilitatea de a socializa, de a descoperi impreuna, de a se ajuta reciproc si de a concura intr-o atmosfera armonioasa, fiind moderati de un instructor pasionat de jocuri logico - strategice si dornic sa le insufle si copiilor aceasta curiozitate. Tot el ii va ajuta pe copii sa inteleaga mai bine notiunile de planificare, economie, strategie si le va stimula atat simtul competitiv, cat si lucrul in echipa prin concursuri la clasa. In cadrul acestor ateliere, copii isi pot dezvolta abilitatile psihice, concentrarea si orientarea vizual-spatiala cu ajutorul jocurilor de masa si nici nu vor simti cum vor asimila noi concepte sau cum ii va ajuta ca adulti o gandire analitica formata de la varste fragede.



Informatiile si abilitatile pe care copiii le deprind in cadrul acestor ateliere, ii vor ajuta ulterior pe micuti in viata de zi cu zi si in situatii practice la care vor reusi sa gaseasca rezolvare mai usor.

Inscrierile se fac la telefon 0726.528.844 sau pe email saridaclub@yahoo.com.

Va asteptam cu bratele deschise! 




joi, 13 martie 2014

Cum trebuie sa iti ajuti copilul la teme?





Cum captezi atentia copiilor scolari?

Chiar daca unii scolari au un simt al responsabilitaii mai mare si se pot descurca singuri la teme, sunt unii copii care au nevoie de implicarea parintilor in rezolvarea temelor pentru acasa. Ajutorul parintilor ii confirma copilului ca ceea ce face este foarte important, o data ce se implica si adultii. Pentru a reusi sa ajutati elevul sa rezolve temele cat mai bine trebuie sa urmariti o serie de etape.
Initial, trebuie sa cunoasteti invatatoarea sau profesorul copilului. Trebuie sa mergeti la sedintele cu parintii, ori de cate ori cadrele didactice va solicita.
Apoi, trebuie sa ii creati un spatiu adecvat pentru realizarea temelor. Achizitionati-i un birou pe masura lui si un scaun adecvat, confortul este foarte important cand trebuie sa ne concentram pentru a crea sau pentru a rezolva teme. Aseaza-l intr-un loc cu multa lumina si “accesorizeaza-l” cu tot ce trebuie: creioane, hartie, caiete, lipici, etc, astfel incat sa fie un loc atragator, sa fie o placere sa mearga la biroul de lucru. Este important ca locul pe care i-l creati sa fie departe de orice sursa de zgomot (televizor, calculator) sau alta sursa de distragere a atentiei. Astfel, copilul dumneavoastra se va putea concentra mult mai bine si va da randament mult mai mare.
In niciun caz nu trebuie sa ii faceti dumneavoastra tema! Ajutati-l ori de cate ori este nevoie, dar nu interveniti cu propriile idei sau formulari in realizarea temei. Lasati-l sa greseasca de doua-trei ori problema la matematica si apoi explicati-i foarte atent cum trebuie corect rezolvata.
In fiecare zi cand copilul dumneavoastra ajunge de la scoala, intrebati-l cum i-a fost, ce dificultati a inatalnit si la ce materii scolare. Este foarte importanta aceasta etapa, deoarece va ajuta sa identificati care sunt punctele slabe al elevului din familia dumneavoastra. Daca sunt materii la care are de recuperat, apelati la pregatire suplimentara pentru a ajunge la zi cu materia.
In cazul in care, micutul dumneavoastra nu reuseste sa se concentreze, chiar daca ii explicati de mai multe ori etapele rezolvarii unei teme, trebuie sa discutati cu profesorul sau invatatorul si sa gasiti impreuna solutii pentru ca cel mic sa nu mai aiba tulburari de atentie si concentrare.


miercuri, 5 februarie 2014

Cum gresesc parintii in educarea copiilor lor?




Educatia este procesul prin care i se influienteaza copilului o stare pozitiva, plina de respect fata de el si fata de adulti. Actiunile parintilor asupra copiilor produc ecouri largi in personalitatea micutului, de aceea este foarte importanta abordarea fiecarei situatii.
De cele mai multe ori, insa, unii dintre parinti gresesc in educare, fie din lipsa de experienta, fie din lipsa de interes. Cele mai dese greseli intalnite in educarea unui copil sunt urmatoarele: lipsa de atentie, de incurajare sau de afectiune.
Masurile de severitate excesiva sunt greseli frecvente in educarea copiilor.  Atunci cand copilul greseste, fie chiar si des, nu trebuie sa il pedepsiti foarte aspru. Nu trebuie sa il privati de libertatea de a mai cere vreodata lucruri noi, pentru ca atunci se va simti frustrat si nu va mai putea comunica cu dumneavoastra.
Dezinteresul total al parintilor duce, de asemenea, la o proasta educare a celui mic. Daca niciunul ditre parinti nu se va implica in viata sa, acesta va prefera sa isi construiasca singur drum prin viata, alegand, de cele mai multe ori , deciziile cele mai proaste.
Daca juniorul dumneavoastra este prea rasfatat si nu mai reusiti sa ii tineti sub control mofturile, atunci e semn de proasta educatie. Trebuie sa invatati sa refuzati, uneori, lucrurile pe care vi le cere, si sa ii explicati ca nu sunt o prioritate pentru el.
Nu uitati ca pentru copilul dumneavoastra sunteti primul model pe care il observa in viata.
 Atunci cand ii interziceti prietenilor sau colegilor sa comunice cu micutul dumneavoastra este un alt semn de educatie neadecvata. Acest lucru duce la ruperea de viata sociala si ii va aduce stari de timiditate si de insingurare. Nu va reusi sa isi exprime mai tarziu, in public, dorintele si nevoile.
Daca il supraincarcati cu diferite activitati nedorite, riscati sa nu se aleaga cu nimic. Mai bine, il lasati sa isi aleaga singur, o activitate sau doua, pe care le prefera si le face cu drag, in detrimentul celor pe care dumneavoastra i le impuneti.
Orice actiune a parintilor se reflecta in educarea copiilor, de aceea este foarte importanta atitudinea dumneavostra fata de cel mic. Daca in educarea lui se regasesc greseli precum cele relevate mai sus, copilul va avea de suferit, va avea conflicte cu cei din jur, nu va fi satisfacut pe diverse planuri, nu va reusi sa se adateze nicaieri si va ajunge usor  la nevroze, depresii si tulburari psihice.


joi, 23 ianuarie 2014

De ce mergem la Afterschool?


 Azi, o fetita de clasa I de la Sarida Kids Club Afterschool a avut urmatoarea tema de la scoala: sa faca un desen in creion pe o coala de hartie, apoi sa o scaneze, sa o salveze in calculator, sa o coloreze in Paint pe calculator, apoi sa o printeze. Vi se pare complicat? Pentru noi, nu! Pentru ca avem echipamentul si personalul adecvat ... Dar ce se intampla cand nu toti copiii au acasa calculator, sau daca au calculator, nu au si imprimanta, sau daca au imprimanta, nu au si scanner sau daca le au pe toate acestea, bunicul/bunica/bona nu care sta acasa nu are cunostintele necesare sa il ajute sa le utilizeze?