marți, 2 aprilie 2013

Importanta somnului de dupa-amiaza


 

Mai multe studii stiintifice au ajuns la concluzia ca, somnul de dupa-amiaza la cei mici este cel putin la fel de important ca si cel de noapte. Mai mult, unii psihologi sustin ca, daca juniorii nu se odihnesc bine pe timpul zilei, atunci nici somnul de noapte nu va fi unul reusit.
 
 
sursa foto: www.sanatate.bzi.ro

Unul dintre cele mai mari benefiicii ale somnului de dupa-amiaza este faptul ca il ajuta  pe copil sa creasca si sa se dezvolte mai bine. Somnul pe aceasta perioada a zilei il va umple de energie pe micutul dumneavoastra si se va putea concentra mult mai bine la activitatile pe care le are de facut. De asemenea, somnul combate oboseala acumulata de la trezire si pana in momentul pauzei  de recreare.

Cea mai indicata ora pentru pauza de somn este, conform specialistilor, intre orele 13:00 si 13:30. Acestia recomanda ca juniorii sa nu fie lasati sa doarma foarte mult, pentru ca acest lucru ii va face prea energici si nu vor mai  putea dormi deloc la noapte.
 
sursa foto: www.bebelu.ro
 

Pentru un somn linistit, ar fi bine ca incaperea in care doarme copilul dumneavoastra sa fie intunecata, deoarece ochii lui se odihnesc mai bine la intuneric. De asemenea, temperatura trebuie sa fie adecvata, iar in camera sa fie liniste, pentru ca nimic sa nu ii perturbe somnul dulce.

Specialistii confirma ca este foarte important ca cel mic sa fie culcat in fiecare zi la aceeasi ora, pentru a nu-i deregla obiceiurile.

Se intampla foarte des, ca cei mici sa refuze sa doarma dupa-amiaza. Exista, insa, solutii si pentru aceste situatii. Este indicat sa ii cititi o carte cu povesti sau sa ii puneti sa asculte o muzica lenta. Cu siguranta, dupa un inceput de zi agitat, oboseala il va dobori si in cele din urma va adormi. Sau, ii puteti tine dumneavoastra companie copilului, mai ales ca, un somn de frumusete nu strica niciodata.
 
sursa foto: www.feminis.ro

marți, 26 martie 2013

Alimente care intaresc imunitatea copilului


Atunci cand copilul dumneavoastra raceste foarte repede sau ia rapid bolile de sezon de la alti copii, de vina ar putea fi imunitatea scazuta. Micutul  nu mai are atunci niciun chef de joaca, iar dumneavoastra nu suportati sa il vedeti cum sufera. De aceea, este foarte important sa stiti ce alimente trebuie sa ii dati pentru a-i intari sistemul imunitar, care sa il faca rezistent in fata bolilor.

sursa foto: www.qbebe.ro
 

Pestele protejeaza contra virusurilor, pentru ca are in compozitia sa seleniu si Omega 3. Seleniul ajuta globulele albe sa produca proteina cytokine (cunoscuta prin capacitatea ei de a lupta impotriva virusurilor gripale), iar acizii grasi din Omega 3 reduc inflamatiile si grabesc vindecarea in cazul racelilor si infectiilor respiratorii.

Morcovii sunt bogati in vitamina A, betacaroten si antioxidanti care protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Ei stimuleaza productia de anticorpi, protejand pielea si mucoasele de atacul microbilor.

sursa foto: www.adevarul.ro

Un alt aliment important care intareste imunitatea este oul. Acesta este o sursa de proteine de cea mai inalta calitate, contine vitamine antioxidante si minerale, motiv pentru care are un rol important in buna functionare a organismului.

Un aliment care contine nutritienti importanti , acid folic, fibre, vitamina C si altele este spanacul. Cel mai bun mod de a prepara salatele este adaosul de spanac crud. Iar cand este adaugat in mancare, nu trebuie fiert mai mult de 5 minute, pentru ca isi pierde din calitatile nutritionale.

Usturoiul si ceapa au proprietati antivirale pentru ca ambele legume contin compusi sulfurati puternici care stimuleaza activitatea limfocitelor si o substanta activa, numita alicina cu rol in cresterea rezistentei organismului in fata infectiilor.

Iaurtul reprezinta un antibiotic natural, care, prin cresterea numarului de anticorpi, distruge bacteriile si virusurile ce patrund in organism. Iartul este un antibiotic natural care contine fermenti vii ce echilibreaza digestia, intareste sistemul imunitar si curata organismul de substante toxice.

joi, 21 martie 2013

Cum ne jucam cu copiii de un an? Metode de jocuri


La un an, deja, copiii dau primele semne de independenta, si totusi au multa nevoie de supraveghere sau de indrumare. Jocurile interactive ii vor stimula creierul si il vor ajuta sa perceapa cat mai repede ce se intampla in jurul lui. Cartile cu imagini viu colorate, cantecelele si poeziile il vor atrage neaparat si il vor ajuta sa comunice prin cuvinte cu un vocabular limitat.

Unul dintre jocurile recomandate de specialisti este cel al fetei si al capului. Pentru inceput, desenati pe o foaie alba un cerc mare sau un oval si comunicati-i copilului ca ii desenati imaginea capului sau. Desenati apoi, pe rand, ochiul stang si ochiul drept, nasul si gurita. Este foarte important ca, inainte sa desenati fiecare parte a capului sau sa atingeti fata copilului dumneavoastra. Astfel, el va reusi sa inteleaga mult mai usor ce vreti sa desenati pe coala alba de hartie. Puteti repeta aceasta activitate de cateva ori pe saptamana.

Un alt joc recomandat ar fi unul care presupune recunoasterea si, apoi,  ridicarea obiectelor de jos. Luati cateva obiecte din casa: o cana, un cub, un mosor, o lingura, un cleste de rufe si o punga mare de hartie. Aranjati-le intr-un sir. Dumneavoastra numiti fiecare obiect in parte, iar apoi, explicati-i sa le puna el in punga de hartie. Acest joc ii va stimula capacitatea de a asculta, ii va imbogati vocabularul, il vor ajuta sa isi dea seama de termenii “inauntru” si “afara”.

Jocul cu mingea ajuta copiii de un an sa asocieze diferitele utilizari ale acestui obiect si  ii dezvolta limbajul, prin ascultarea cuvintelor in timpul activitatii. Trebuie sa confectionati o minge dintr-un ciorap sau puteti chiar folosi o minge din cauciuc cu diametrul de 15 cm. Asezati-va alaturi de copil pe o suprafata neteda, unde sa nu fie covor. Rostogoliti mingea pana la el si observati daca acesta este curios si atent la obiect. Vorbiti-i in tot acest timp si incurajati-l sa prinda mingea. Aceasta activitate trebuie repetata cat mai des pentru a-i dezvolta abilitatile de urmarire si atentie. Daca micutul este receptiv, incurajati-l sa rostogoleasca mingea catre dumneavoastra. Laudati-l ori de cate ori face aceasta activitate. Acest joc ii va dezvolta foarte mult coordonarea ochi-mana.

miercuri, 13 martie 2013

Petreceri pentru copii la Sarida Kids Club

Sarida Kids Club http://www.saridaclub.ro va ofera o sala deosebita unde putem organiza petreceri aniversare pentru copii dumneavoastra.
Va oferim un tarif special pentru inchiriere sala de petrecere de Luni pana Vineri incepand cu 199 lei si beneficiati de un spatiu generos.

Sala va fi decorata cu diverse accesorii de petrecere, baloane, confetti, joc de lumini cu lasere, muzica, bannere.
Adulti vor beneficia de un spatiu de asteptare vor avea scaune imbracate cu huse si esarfe rosii din saten.







Tariful de inchiriere pentru zilele de Sambata si Duminica pleaca de la 299 lei, fara sa aveti restrictii la un anumit numar de invitati copii sau adulti.

In sala de petrecere vom rezerva un spatiu gereros de joaca pentru copii - casuta, topogan, mingi si accesorii pentru sarit, jocuri si jucarii pentru a se organiza diverse activitati recreative si educative pentru copii.





Optional contra cost
- Va putem pune la dispozitie urmatoarele servicii si produse: animator, masina de facut baloane, masina de fum, sistem de karaoke, facepainting, catering, tort aniversar, diverse accesorii de petrecere (masti, palarii, papioane, coifuri, invitatii personalizate) etc

In plus, puteti opta pentru un Atelier de creatie personalizata de la 120 lei o ora si jumatate plus CADOU: Facepainting


Pentru  oferta detaliata de preturi
sau alte informatii suplimentare contactati-ne la e-mail: saridaclub@yahoo.com

marți, 12 martie 2013

Educatie prin joaca – ateliere gratuite in luna martie pentru copii cu varsta intre 1,5 ani-9 ani

La Sarida Kids Club toti copiii cu varste intre 1,5 si 12 ani exploreaza, cunosc si invata prin joaca! 
Experimenteaza educatia prin joaca impreuna cu copilul tau in cadrul unui atelier gratuit oferit in luna martie de Sarida Kids Club.

Sarida Kids Club ofera ateliere GRATUITE pentru cei care doresc sa dezvolte abilitatile native ale copilului, participand la ateliere de pictura, dactilopictura, modelaj, teatru, origami, dans, balet, art craft, aikido, limbi straine etc. Atelierele se desfasoara intr-o locatie deosebita cu sali mari, luminoase si bine echipate si sunt coordonate de cadre didactice si instructori tineri si dedicati.
La atelierele noastre, grupele sunt formate din maxim 10 copii, astfel incat fiecare copil sa primeasca o atentie sporita. De asemenea, Sarida Kids Club promoveaza un stil de viata sanatos prin oferirea gustarilor bio in cadrul Clubului de Sambata si nu numai.
In plus, instructorii Sarida Kids Club abordeaza teme unice in conformitate cu programa scolara, astfel incat atentia si interesul copilului vor fi valorificate de fiecare data.
Materiale didactice si sortuletele de protectie pentru ateliere sunt din partea noastra, tot ce trebuie sa aduceti este sursa noastra zilnica de inspiratie - copilul. 
Participarea la atelierul gratuit se poate face in baza unei programari cu min 24 de ore inainte de sustinerea atelierului.
Pentru a alege atelierul/ele de care esti interesat consulta lista atelierelor disponibile
Pictura
Dactilopictura
Teatru
Origami
Modelaj in lut
Art Craft
Dans
Balet
Aikido
Engleza
Germana
Comunicare
Baby dance 

In plus, Sarida Kids Club a deschis incepand cu toamna anului 2013 Sarida Afterschool pornind din start cu un colectiv de aproximativ 30 de copii, numar care creste in continuare datorita recomandarilor parintilor.

In cadrul Sarida Afterschool copilul isi efectueaza temele impreuna cu doamnele invatatoare, realizeaza proiecte creative de grup sau individuale si participa la atelierele zilnice de limba engleza si dezvoltare emotionala impreuna cu un cadru specializat. Pentru ca este monitorizat in permanenta, o data pe semestru, copilul tau va primi o evaluare RPC (Raportul de Progres al Copilului) intocmita direct de instructorii Sarida Kids Club. 

Pentru informatii suplimentare, inscrieri la ateliere sau informatii despre orarul de desfasurare, va rugam sa ne contactati
Telefon 0726.528.844

Te asteptam oricand sa ne vizitezi la sediul nostru din Strada Crisul Alb, Nr. 9-13, sector 4, Bucuresti.

Cu drag,
Echipa Sarida Kids Club